Επενδυτικός Νόμος περί Μετανάστευσης / Χρυσή Βίζα

golden visa2Ο νόμος για τη “Χρυσή Βίζα” έχει αλλάξει αρκετές φορές από την επιτυχημένη έναρξη το 2013 και το Γραφείο μας KCH LAW εξέδωσε τότε τις πρώτες άδειες διαμονής για επενδυτές στην Αθήνα.

Από την αρχή του Νόμου, το δικηγορικό Γραφείο KCH εργάστηκε με επιμέλεια και πάντα έχοντας κατά νου τα δικαιώματα των πελατών και με επιτυχία και ασφάλεια εξέδωσε Χρυσές Βίζες για Επενδυτές και τα μέλη των οικογενειών τους. Το δικηγορικό Γραφείο KCH έχει μεγάλη εμπειρία στο νομικό πλαίσιο για τις χρυσές θεωρήσεις και ήμασταν παρόντες κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την προσαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, με την πάροδο των ετών.

Η Δάφνη Κορομπέλη, συνεργάτης του δικηγορικού Γραφείου KCH, ήταν η πρώτη δικηγόρος που βρισκόταν στην Κίνα το 2013, όταν τέθηκε σε ισχύ ο νόμος και ανακοίνωσε αυτές τις εξελίξεις απευθείας στο κινεζικό ακροατήριο που ενδιαφέρθηκε για επενδύσεις σε ακίνητα. Έκτοτε, έχει χειριστεί προσωπικά πολλές περιπτώσεις Κινέζων υπηκόων και το Γραφείο KCH Law έχει δημιουργήσει μια πολύ καλά οργανωμένη δομή με συγκεκριμένα βήματα που ακολουθεί ο Πελάτης για να λάβει άδεια διαμονής, μέσω της απόκτησης ακίνητης περιουσίας. Αυτή η δομή και η σειρά των βημάτων που ακολουθούνται, επικαιροποιούνται σύμφωνα με όλες τις τελευταίες αλλαγές και προσαρμογές του Νόμου.

Ο νόμος περί "χρυσής βίζας" είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από την ελληνική κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Ομοίως και με άλλες χώρες της ΕΕ που έχουν υιοθετήσει τέτοια προγράμματα επενδύσεων με αγορά ακινήτων, αλλά με πιο απλό και ευθύ τρόπο, το ελληνικό πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 και από τότε έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό επενδυτών από τρίτες χώρες, φθάνοντας στο αποκορύφωμά του το 2018 και σταδιακά αυξάνεται.

Ο νόμος υπ’ αριθμόν 4146/2013 του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και ειδικότερα το άρθρου 36Α, χορηγεί άδεια διαμονής σε πολίτες εκτός Σένγκεν και τα μέλη της οικογένειας (παιδιά κάτω των 21 ετών και σύζυγους αυτών) που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Η άδεια διαμονής μπορεί να ανανεωθεί για την ίδια διάρκεια (πέντε έτη), εάν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου παραμείνει αμετάβλητο.
Η άδεια διαμονής δεν παρέχει δικαίωμα σε εργασία οποιασδήποτε μορφής.

Κάθε περίπτωση απόκτησης ακίνητης περιουσίας είναι διαφορετική και η παροχή νομικών συμβουλών και υπηρεσιών δεν μπορεί να είναι γενική, αλλά προσαρμοσμένη στην κατάσταση του ακινήτου και και την συγκεκριμένης κατάσταση του πελάτη. Δεδομένου ότι η "Χρυσή Βίζα" συνδέεται άμεσα με την απόκτηση ακίνητης περιουσίας, τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να αναζητήσουν νομική καθοδήγηση και να λάβουν συμβουλές από εμπειρογνώμονες στον τομέα των ακινήτων. Ταυτόχρονα, η παρουσία συμβολαιογράφου είναι υποχρεωτική εκ του Νόμου προκειμένου να προβεί οιοσδήποτε σε αγορά ακινήτης περιουσίας και ο αγοραστής έχει την ελευθερία να επιλέξει τον συμβολαιογράφο που θα συντάξει το συμβόλαιό του.

Για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση από τους έμπειρους δικηγόρους μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εδώ
Για επικοινωνία και νομική καθοδήγηση στην κινέζικη γλώσσα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Νέα

Authorized one stop shop authority for companies

Officially authorized and certified to conduct the on line legal establishment of companies of any legal form in Greece according to National decree 3853/2011 on the establishment of LLPs , SAs, SMEs of any form through the one stop shop authority for companies.

dsa logo slider2 2 15

notaries athens

notaries of europe logo full

Recommended Firm Logo