ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023 KCH LAW FIRM

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕ 250.000 ΕΥΡΩ 
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕ 250.000 ΕΥΡΩ 
Ο νόμος 5007/2022, άρθρο 91 (Αντικατάσταση παρ. Β’ άρθρου 20 ν. 4251/2014) επέφερε τροποποιήσεις στις προϋποθέσεις απόκτησης  άδειας διαμονής μόνιμου επενδυτή στην Ελλάδα , συχνά αναφερόμενη και  ως «Golden Visa». Συγκεκριμένα, επήλθε αύξηση του ελαχίστου ποσού επένδυσης σε ακίνητη περιουσία για χορήγηση μόνιμης άδειας επενδυτή, στο ποσό των 500.000 ευρώ σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος και η επένδυση στις περιοχές αυτές θα πρέπει να αφορά σε ένα μόνο ακίνητο. Παρατίθενται  περιοχές οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των ανωτέρω πρόσφατων τροποποιήσεων :
• Βόρειος Τομέας Αθηνών: Κηφισιά, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Φλοθέη, Ψυχικό, Νέο Ηράκλειο, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Παπάγου, Χολαργός, Πεντέλη, Βριλήσσια
• Κεντρικός Τομέας Αθηνών: Αθήνα, Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Δάφνη, Υμηττός, Γαλάτσι, Καισαριανή, Βύρωνας, Ζωγράφου, Ηλιούπολη
• Νότιος Τομέας Αθηνών: Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη
• Θεσσαλονίκη
• Μύκονος και Σαντορίνη
Σε ό,τι  αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των τροποποιήσεων που επήλθαν δυνάμει του ανωτέρω νόμου, το όριο ελάχιστου ποσού επένδυσης παραμένει στα 250.000 ευρώ, τα οποία μπορεί να επενδυθούν στην αγορά ενός ή περισσοτέρων του ενός ακινήτων. Περιοχές οι οποίες παραμένουν στο προηγούμενο καθεστώς:
• Ολόκληρος ο Πειραιάς και το Νέο Φάληρο, Γέρακας, Παλλήνη
• Όλα τα νησιά ΕΚΤΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 

Ν. 5007/2022 (ΦΕΚ Α 241/23.12.2022)

ΑΛΛΑΓΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ GOLDEN VISA

ΑΥΞΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ GOLDEN VISA

Δυνάμει του Ν. 5007/2022 (ΦΕΚ Α 241/23.12.2022), για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος διπλασιάζεται το ελάχιστο ποσό επένδυσης σε 500.000 ευρώ, από 250.000 ευρώ που ίσχυε ως τώρα.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΦΟΡΑ

Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Βορείου, Κεντρικού και Νοτίου Τομέα Αθηνών και τον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης της Περιφέρειας Αττικής, τον Δήμο Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου και Σαντορίνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Η επένδυση στις περιοχές αυτές θα πραγματοποιείται σε ένα (1) μόνο ακίνητο. Δηλαδή τα 500.000 ευρώ αφορούν μόνο ένα (1) ακίνητο.

Για τις υπόλοιπες περιοχές όπου εξακολουθεί να ισχύει το όριο των 250.000 ευρώ, η επένδυση μπορεί να πραγματοποιείται σε ένα ή περισσότερα ακίνητα.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Η ρύθμιση ισχύει από 1-1-2023. Ορίζεται ωστόσο μεταβατική περίοδος κατά την οποία για τις περιοχές αυτές έως 31-12-2023, ως ελάχιστη αξία επένδυσης παραμένει το ποσό των 250.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση πληρωμής προκαταβολής ύψους 10% επί του τιμήματος μέχρι τις 30-4-2023.

Αν δεν ολοκληρωθεί η αγορά του ακίνητου για την οποία δόθηκε προκαταβολή 10% επί του τιμήματος αγοράς μέχρι τις 30-4-2023, ο πολίτης τρίτης χώρας δύναται να ολοκληρώσει την επένδυσή του σε έτερο ή έτερα ακίνητα, με ελάχιστη αξία επένδυσης 250.000 ευρώ έως τις 31-12-2023.

 

ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Προσθήκη δυνατότητας θεώρησης πληρεξουσίου, προκειμένου να υποβληθεί από τον πολίτη τρίτης χώρας η αίτηση για τη χορήγηση μόνιμης άδειας επενδυτή πριν από την είσοδό του στη χώρα, εκτός από τις προξενικές αρχές πλέον και με επισημείωση της Χάγης από αρμόδιο αλλοδαπό υπάλληλο.

Ομιλία στα πλαίσια Εκλογικής διαδικασίας εκλογής μέλους ΔΣ ΣΣΕΑΠΑΔ ( Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου)

Ζητείται υπάλληλος συμβολαιογραφείου

Με εμπειρία τουλάχιστον 2 έτη , άριστη γνώση συμβολαιογραφικών προγραμμάτων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, τυφλό σύστημα γραφής ή ικανότητα γρήγορης δακτυλογράφησης, άριστη γνώση Ελληνικής Γλώσσας, ικανοποιητική γνώση Αγγλικής γλώσσας, προσοχή στην λεπτομέρεια και ικανότητα στη διαχείριση υποθέσεων φυσικών προσώπων. info emaillabrinikorobeli@gmail.com. Aριστες συνθήκες εργασίας και χώρου εργασίας.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ GOLDEN VISA

 H Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση του κατώτατου ποσού επένδυσης που απαιτείται για την έκδοση άδειας διαμονής από 250.000 σε 500.000 ευρώ.

Η αλλαγή  αυτή θα εφαρμοστεί πιθανώς εντός του επόμενου μηνός. Αναμένουμε καινούργια ανακοίνωση σχετικά με την ακριβή ημερομηνία και την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η αλλαγή θα περιορισθεί σε ακίνητα σε ορισμένες μόνο τοποθεσίες.

Οι άδειες διαμονής που έχουν ήδη εκδοθεί δεν επηρεάζονται και μπορούν να ανανεωθούν κανονικά.

Η Ελλάδα ξανά ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για το 2021

greek islands

Κατόπιν της επίσημης κυβερνητικής ανακοίνωσης του ανοίγματος του Ελληνικού Τουρισμού στις 14 Μαΐου 2021 και τις εντατικές προετοιμασίες του Ελληνικού Κράτους για το άνοιγμα αυτό, η Ελλάδα αναμένεται να είναι ξανά ένας από του πιο δημοφιλείς και ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2021. Ας δούμε τους τρείς βασικούς λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αναμένεται να είναι στις πρώτες επιλογές των ξένων τουριστών:

  • Covid-Free νησιά

Οι εμβολιασμός του πληθυσμού στην Ελλάδα προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Στις αρχές του Μαρτίου ήδη 18 ελληνικά νησιά με  μικρό πληθυσμό έχουν χαρακτηριστεί ως Covid Free καθώς το 100% του πληθυσμού τους έχει εμβολιαστεί και είναι απολύτως ασφαλή για τους τουρίστες. Μέχρι το τέλος του Μαρτίου άλλα δέκα νησιά αναμένεται να προστεθούν στην λίστα των Covid free νησιών.

  • Εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό

Για την ασφάλεια των τουριστών η Ελληνική Κυβέρνηση αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων θα δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό περίπου 800.000 εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού.

  • Επιλεκτική είσοδος τουριστών

Η Ελλάδα θα επιτρέπει την είσοδο στους τουρίστες που είτε έχουν εμβολιαστεί, έχουν αποκτήσει ανοσία έπειτα από επιτυχή ανάρρωση από τον κορονοϊό ή  επιδεικνύουν πρόσφατο αρνητικό τεστ .

Ενόψει των ανωτέρω το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού για το καλοκαίρι του 2021 φαίνεται αισιόδοξο.

Σελίδα 1 από 4

dsa logo slider2 2 15

notaries athens

notaries of europe logo full

Recommended Firm Logo