Τελευταίες Εξελίξεις στις Ευρωπαϊκές Golden Visa- Ξεκάθαρη η υπεροχή του ελληνικού προγράμματος

Υστερα από  τα πρόσφατα σκάνδαλα που ήρθαν στο φως από σχετική έρευνα της Al Jazeera σχετικά με την παροχή Κυπριακών Golden Visa  σε επενδυτές με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο με σκοπό να αποκτήσουν νομική προστασία και το δικαίωμα να ταξιδεύουν στην Ευρώπη η Κύπρος αποφάσισε να τερματίσει την χορηγηση μόνιμης άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών αρχίζοντας από την πρώτη Νοεμβρίου 2020. H Ευρωπαϊκή Κομισσιόν αποφάσισε επίσης να κινηθεί νομικά κατά της Κύπρου με αφορμή την κατάχρηση του προγράμματος Golden Visa.

Εν όψει όλων αυτών των εξελίξεων το πρόγραμμα παροχής άδειας διαμονής της Ελλάδας εξακολουθεί να συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία παρά τις δυσκολίες που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιπρόσθετα δίνεται και η δύνατότητα στους κατόχους Golden Visa να αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια ύστερα από επτάχρονη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια εφόσον  πληρούν και τις υπόλοιπες νόμιμες προυποθέσεις. Την ελληνική ιθαγένεια μπορούν επίσης να αποκτήσουν και τα ανήλικα  τέκνα των επενδυτών εφόσον έχουν ολοκληρώσει ορισμένο αριθμό χρόνων της Ελληνικής εκπαίδευσης.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος που συνεπάγεται η απόκτηση της Ελληνικής άδειας διαμονής  αναμφίβολα καθιστούν το Ελληνικό πρόγραμμα Golden Visa την πιο σίγουρη επιλογή για όσους θέλουν να αποκτήσουν Ευρωπαϊκό διαβατήριο.

dsa logo slider2 2 15

notaries athens

notaries of europe logo full

Recommended Firm Logo